Кламер БГ - Новини: БСП с две евентуални дати за прекия избор на председател

БСП с две евентуални дати за прекия избор на председател

България

|
Вт, 28 Апр 2020г. 17:12ч.
БСП с две евентуални дати за прекия избор на председател

Изпълнителното бюро на БСП е обсъдило два варианта за провеждане на отложения заради коронавируса пряк избор на председател на партията. Първоначално вотът беше насрочен за 26 април, а сега обсъжданите дати за първи тур са 21 юни или 20 септември.

При варианта с 21 юни конференциите за одобряване на номинации за председател ще трябва да се проведат в периода от 14 до 25 май 2020 г. При вторият вариант конференциите се очаква да приключат до края на юни.

Националния съвет на партията ще вземе решение за двете дати след отмяна на извънредното положение и отпадане на забраната за събиране на едно място на повече хора от двама възрастни.

Още преди обявяването на извънредното положение в страната социалистите спряха кампанията за първия пряк вътрешнопартиен избор на председател на партията. Причината бе именно това, че конференциите из цялата страна много хора се събират в затворени помещения. Самият избор също предполага струпване на хора, защото идеята е те да се проведат като национални избори – с избирателни секции, комисии и гласуване с бюлетини.

mediapool.bg