Кламер БГ - Новини: Възобновяват шофьорските курсове и изпити

Възобновяват шофьорските курсове и изпити

България

|
Вт, 28 Апр 2020г. 18:26ч.
Възобновяват шофьорските курсове и изпити

От началото на следващата седмица се възобновяват теоретичните изпити за шофьорска книжка, а на 11 май и тези по кормуване. Това се разбра след среща между транспортния министър Росен Желязков и автошколи.

На 18 май 2020 г. се очаква да бъде подновено и обучението на курсистите в учебните центрове, ако ситуацията позволява това, съобщиха от министерството.

"За да бъде рестартиран успешно процесът по обучението и изпитите на кандидатите за водачи се създават всички предпоставки за гарантиране на безопасността, както на курсистите, така и на изпитващите, и обучаващите", каза Желязков.

Работното време при провеждането на изпити в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще бъде удължено на 12 часа. Капацитетът в залите за изпити пък ще бъде намален, за да се спазват мерките за физическа дистанция, като след всеки изпит помещенията ще бъдат дезинфекцирани.

Колите, с които се провеждат изпитите по кормуване, също ще бъдат дезинфекцирани. "Задължително остава и ползването на маски и ръкавици", добави Желязков.

Той посочи, че трябва да има ефективна организация, която да позволи нормалното функциониране на тази система. "За излизането от трудната ситуация са нужни общите усилия на администрацията и на бранша, затова оставаме в постоянен диалог, тъй като в този момент с конфликтност и противопоставяне нищо градивно няма да постигнем", категоричен бе Росен Желязков.

mediapool.bg