Кламер БГ - Новини: Ученикът, прегазил трите млади жени в Стара Загора, е пуснат под домашен арест

Ученикът, прегазил трите млади жени в Стара Загора, е пуснат под домашен арест

България

|
Вт, 05 Окт 2021г. 19:19ч.
Ученикът, прегазил трите млади жени в Стара Загора, е пуснат под домашен арест

От дни старозагорци протестират за по-безопасни пътища в града

Мярка за неотклонение "домашен арест с електронна проследяваща гривна" постанови състав на районния съд в Стара Загора спрямо 18-годишния ученик Никола Михайлов, който на 1 октомври след опасно шофиране на кръгово движение прегази три млади жени, които са разговаряли на тротоара.

Мотивите на защитата в съдебната зала беше чисто съдебно досие на ученика, както и че няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление, и да попречи на досъдебното производство.

Срещу 18-годишния старозагорец има внесено обвинение, предвиждащо от 1 до 6 години затвор.

До момента са разпитани всички свидетели на инцидента, който стана около 23.20 часа на 1 октомври, назначени са повторни технически и медицински експертизи.

23-годишната Диана Илиева, която продължава да е с опасност за живота в Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович", е с отрязан ляв крак и тежка черепно-мозъчна травма.

Със средна телесна повреда е нейна връстница. Третата пострадала е на 27 години.

Трите млади жени са приятелки и са работили в мол като продавач-консултанти.

Досъдебното производство бе взето на пряк отчет от Апелативната прокуратура в Пловдив, направено е предложение да бъде наблюдавано и от ВКП.

Докато течеше делото за мярката за неотклонение край Съдебната палата се събраха приятели и съученици на обвиняемия от Професионалната гимназия по архитектура и строителство "Лубор Байер". Срещу тях имаше и представители на протестиращите, но до сблъсъци не се стигна. Обвиняемият бе откаран до следствения арест в старозагорския затвор със засилен кордон от коли на съдебната охрана и МВР, предаде БТА.

Наблюдаващият прокурор Андриан Сутров не пожела да коментира дали ще обжалва мярката "домашен арест" с аргумента, че все още не е запознат с мотивите на съда.

Очаква се в сряда да бъде гледана и мярката срещу 28-годишния британец, който също в Стара Загора, в неделя вечерта, блъсна 43-годишен моторист, който загина, и рани тежко 16-годишно момиче. На този етап обвиняемият отказва да дава показания и се ползва от правото си да мълчи, наел си адвокат от Стара Загора.

Чуждият гражданин е със статут на постоянно пребиваващ в България от 3 години, бил е задържан от старозагорци минути след катастрофата при опит да избяга и да се укрие, припомни пред журналисти наблюдаващият прокурор от старозагорската окръжна прокуратура Христо Мишов.

mediapool.bg