Кламер БГ - Новини: Хаджигенов: Следващият в досиетата “Пандора“ ще е свързан с ГЕРБ

Хаджигенов: Следващият в досиетата “Пандора“ ще е свързан с ГЕРБ

България

|
Ср, 06 Окт 2021г. 12:17ч.
Хаджигенов: Следващият в досиетата “Пандора“ ще е свързан с ГЕРБ

снимка БГНЕС

"Следващото обявено име на българин по досиета "Пандора" ще е свързано пряко с ГЕРБ", прогнозира адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" пред Нова тв,

Той обясни, че партията е управлявала в последното десетилетие, което е предпоставка за крадене.

Първият българин, който се появи в документите по международното журналистическо разследване, бе Делян Пеевски. Анализът и проучването на файловете за България са направени от разследващия сайт Bird.bg Пеевски отрича да е направил нещо незаконно и твърди, че е декларирал всичко. В декларацията му през 2014 година обаче няма и следа от офшорката, излизаща от документите на Bird.

Хаджигенов к"няма свинщина в последните години, в която да бръкнеш и да не се появи Пеевски".Според него този път проверката на бившия депутат ще е по-сериозна, тъй като институциите, които ще се занимават с нея, се управляват от нови хора.

В момента НАП се ръководи от Румен Спецов, но ръководителите на КПКОНПИ и прокуратурата са си съвсем същите – Сотир Цацаров и Иван Гешев.

АдвокатътХаджигенов обяснява, че до края на седмицата "Ние идваме" ще вземе решение кого да подкрепи на президентските избори.

mediapool.bg