Кламер БГ - Новини: Общински съветник от ВМРО иска от държавата пари за градския транспорт в София

Общински съветник от ВМРО иска от държавата пари за градския транспорт в София

България

|
Пет, 11 Дек 2020г. 14:21ч.
Общински съветник от ВМРО иска от държавата пари за градския транспорт в София

Председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в Столичен общински съвет Карлос Контрера изпрати писмо до министъра на финансите Кирил Ананиев, в което настоява държавата да помогне на градския транспорт в столицата. Към момента недостигът от средства е 15.5 млн. лв.

"В един момент общинските транспортни дружества просто ще спрат работа, защото няма да могат да се издължат на работниците и доставчиците" , посочва Контрера.

През октомври кметът на града Йорданка Фандъкова също е поискала целево финансиране от държавния бюджет, за да се осигури нормалното функциониране на масовия градския транспорт в София. Карлос Контрера посочва в писмото си, че без намесата на държавата и помощ за покриване на натрупаните загуби транспортните оператори могат да се окажат в положение да не са в състояние да осигурят нормален превоз на столичани.

Преди броени дни шефът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев посочи, че дружеството е на минус 50 млн. лв. и то само за първите 10 месеца на 2020 г., сравнено със същото време на 2019 г.

mediapool.bg