Кламер БГ - Новини: Третата линия на метрото спира в събота и неделя

Третата линия на метрото спира в събота и неделя

България

|
Пет, 11 Дек 2020г. 14:22ч.
Третата линия на метрото спира в събота и неделя

Третата линия на метрото няма да работи в събота и неделя, заяви в петък зам.-кметът по строителството на София Ангел Джоргов.

Той обясни, че това се прави, за да може да се зареди новият софтуер, който в момента се ползва от 8-те пуснати станции на третия лъч с другите четири, които предстои да бъдат пуснати.

Движението ще спре довечера в 00.00 часа. В понеделник сутринта по график в 5 часа метрото ще си тръгне, така както върви сега.

"Осигурили сме и заместващ автобус. Той ще бъде с обозначение M 3, така гражданите ще могат да използват автобусен транспорт само за събота и неделя", каза заместник-кметът.

Както Mediapool първа писа предстои автоматизацията на пуснатите 8 спирки от него с четирите, които в момента се изграждат и пускането им вече се отлага за март.

"Реално са ни необходими 28 часа, затова бе решено да се ползват и двата дни. Софиянци не трябва да се притесняват за това време със заповед на кмета Йорданка Фандъкова ще бъде разкрита автобусна линия на градския транспорт", коментира преди 10 дни пред Mediapool шефът на "Метрополитен" проф. Стоян Братоев.

Кметът Йорданка Фандъкова потвърди в петък, че пускането на новите четири спирки на третата линия ще се случи сутринта. От "Метрополитен" разчитаха да ги пуснат още до края на тази година, но заради много заболели работници от Covid пускът остана за до края на март. Неустойки по договора няма да има, защото чисто документално крайният срок за пускането им е до края на март, но Covid отложи плановете за пускане до Нова година, както бе обещано при пускането на първите 8 станции по третата линия.

Маршрутът на временния автобус

Временният автобус ще се движи с маршрут: от спирка с код 0079 "АП Земляне" по ул. "Житница", връзка с МС "Красно село", бул. "Гоце Делчев", наляво по бул. "България", връзка с МС "България", бул. "Акад. И. Е. Гешов", ул. "Св. Г. Софийски", връзка с МС "Медицински университет", бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев" връзка с МС "Национален дворец на културата", бул. "Васил Левски" (връщане по бул. "Патриарх Евтимий"), връзка с МС "Св. Патриарх Евтимий", по ул. "Ген. Гурко", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", връзка с метростанция "Орлов мост" и метростанция "Театрална", по бул. "Мадрид", бул. "Ботевградско шосе", по ул. "Александър Екзарх", ул. "Левски вековен", по бул. "Владимир Вазов", връзка с метростанция "Хаджи Димитър", по ул. "Тодорини кукли" и по ул. "Александър Екзарх" по маршрута двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

mediapool.bg