Кламер БГ - Новини: Митрофанова нарече "водевил" обсъжданията дали да бъде канена да откриването на НС

Митрофанова нарече "водевил" обсъжданията дали да бъде канена да откриването на НС

България

|
Вт, 18 Окт 2022г. 10:02ч.
Митрофанова нарече "водевил" обсъжданията дали да бъде канена да откриването на НС

Митрофанова нарече

Посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова коментира споровете между партиите и последвалото решение да не бъде канена на откриването на 48-ото Народно събрание.

В интервю за руската държавна агенция ТАСС тя посочва, че има обща резолюция на Европейския парламент, в която се препоръчва руските посланици да бъдат изолирани от официални политически контакти.

Според Митрофанова обаче това е само препоръка, а българските политици прекалили с темата.

“Това е препоръка и затова всяка страна има право да вземе самостоятелно решение по тези въпроси. Според мен България надхвърли плана, като повдигна цяла история в пресата дали да покани или не Митрофанова на първото заседание на парламента. Това много прилича на водевил. Беше доста интересно да се наблюдава”, казва тя.

Миналата седмица от втория опит мнозинството от формациите в парламента взеха решение на откриването на новото Народно събрание да не бъдат канени посланиците на Русия и Беларус заради военната им агресия в Украйна. Тогава против бяха само БСП и „Възраждане“, като вторите дори обявиха, че обмислят дали да не поканят посланиците като партийни гости на събитието.

mediapool.bg