Кламер БГ - Новини: Димитър Спасов-Каратиста вече не е собственик в "Делта Гард"

Димитър Спасов-Каратиста вече не е собственик в "Делта Гард"

България

|
Пон, 08 Ноем 2021г. 16:53ч.
Димитър Спасов-Каратиста вече не е собственик в "Делта Гард"

Димитър Спасов-Каратиста вече не е собственик в

Бизнесменът Димитър Спасов, известен с прякора си Каратиста, вече не е собственик в охранителната фирма "Делта гард". Той е продал дяловете си на съдружника си Марин Русев. Сделката е сключена няколко дни преди МВР да издаде заповед за отнемане на лиценза на фирмата им. Новото обстоятелство е вписано в Търговския регистър след един неуспешен опит. От втория път промяната е потвърдена. Така "Делта Гард" вече е изцяло собственост на Русев.

Издадена е заповед за отнемане на лиценза на фирмата, съобщиха от МВР в понеделник. Тя е от 4 ноември (преди промяната в собствеността) и е връчена на представител на дружеството.

"Делта Гард" продължава да работи и да печели сърцата на настоящи и бъдещи клиенти", заявиха в отговор от фирмата. Оттам добавят, че съдебното обжалване спира изпълнението, т.е. лицензът не е отнет.

МВР започна процедура по отнемане на разрешителното за работа, тъй като един от двамата съдружници има обвинение. Според информация на "Свободна Европа" срещу Спасов има дело за самоуправство в Бургас от 2019 г.

Името на "Делта Гард" се появи в историята на разследването на "Осемте джуджета" на Антикорупционния фонд. В него бизнесменът Илия Златанов разказа, че бившият следовател Петьо Петров се е опитал да му отнеме бизнеса със съдействието на висши прокурори.

Асансьорният завод на Златанов в Дупница бе поставен под охраната на служители "Делта Гард". Фабриката бе освободена след скандали и дела.

mediapool.bg