Кламер БГ - Новини: Труп на млада жена е открит в багажник на кола в София

Труп на млада жена е открит в багажник на кола в София

България

|
Пет, 07 Апр 2023г. 17:42ч.
Труп на млада жена е открит в багажник на кола в София

Снимка: БГНЕС

Основният заподозрян за убийството на младата жена, чието тяло беше открито в багажник на автомобил в София, е нейният бивш приятел. МВР съобщи, че водещата версия са влошени лични отношения, а мъжът вече е арестуван.

Арестуваният е 34-годишния Калоян К., който е обвинен за убийство и задържан в ареста за 72 часа. Прокуратурата посочва, че съществуват разумни основания да се смята, че той е извършил престъплението. От съда ще се иска постоянното му задържане под стража.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров каза, че преди убийството жертвата е имала притеснения, които е споделила само със свои близки. Преди това е подавала сигнали, но до неправителствени организации (НПО), които се занимават със защита правата на жените и домашно насилие, а не до полицията.

32-годишната Кристина е убита с 2 куршума в тялото. Бившият й приятел Калоян е бил посочен от нея в бележка като човек, когото полицията трябва да издири, ако нещо се случи с нея, съобщава "24 часа".

Младата жена е била застреляна на 3 април, като е била обявена за издирване на следващия ден. По неофициална информация нейният бивш приятел я е издебнал преди служебно пътуване. След като я убил, натоварил тялото в багажника на кола, която не е негова и я зарязал пред сервиз в София. Мъжът е взел пистолета от свой близък.

Заподозреният Калоян е бил осъждан два пъти за тормоз на бившите си гаджета. Веднъж за закана с убийство срещу момиче и веднъж за палеж на колата на новия й приятел.

Убитата е работила в мобилен оператор, където са били колеги със заподозрения. Според бТВ тя е оставила и бележка на работното си място, в която обяснявала, че трябва да търсят бившия ѝ приятел, ако с нея се случи нещо.

Мъжът е арестуван в неговата кола при проверка на полицията до метростанция "Ломско шосе“. С него пътувала друга жена, която се представила за военнослужещ. Той се държал спокойно и отричал да знае нещо за убийството. След това е тестван с полиграф и не е издържал изследването. Тялото е открито след това.

МВР съобщи, че заради зачестилите случаи на посегателства над жени и на домашно насилие, е била подготвяна среща с Националния координатор по домашно насилие и всички отговорни институции. Целта е да се набележат мерки за по-добра комуникация и координация между институциите и неправителствените организации.

mediapool.bg