Кламер БГ - Новини: Чеченеца, Куката и Емили остават за постоянно в ареста

Чеченеца, Куката и Емили остават за постоянно в ареста

България

|
Пет, 07 Апр 2023г. 21:31ч.
Чеченеца, Куката и Емили остават за постоянно в ареста

Снимка: БНТ

Петко Караилиев (Чеченеца), Тодор Чалъков (Куката) и Емили Йорданова (Тротинетката) остават за постоянно в ареста. Това реши в петък районният съд в Пловдив. Тримата са обвинени в хулиганство заради клип, в който момче със специални образователни потребности (СОП) е вързано като куче и изпълнява командите им. Видеото е заснето в един от пловдивските молове и доведе до ареста на тримата в сряда.

Молеше се да го снимаме

На влизане в съдебната зала Куката отново повтори, че момчето само е поискало да бъде снимано и дори се молело. Според него то много искало да стане известно.

Тезата на прокуратурата е различна. Разследващите твърдят, че младежът е бил настойчиво увещаван от общ познат на тримата да се включи в "снимачния процес". Въпросният познат получил задачата да намери доверчиев човек, който да е съгласен да влезе в ролята на куче. След заснемането клипът не му бил показан, нито пък му е било казано кога и къде ще бъде качен.

Има опасност да се укрият

В съдебната зала адвокатът на Чалъков многократно подчерта, че не е имало принуда за заснемане на клипа. На това наблюдаващият прокурор отговори, че обвинението е за хулиганство, а не за оказване на натиск.

Адвокатът настоя, че постоянният арест е прекалено тежка мярка. Тя се постановява само в изключителни случаи.

Прокурорът припомни, че Куката и Чеченеца са осъждани, макар и реабилитирани. Караилиев има присъда за грабеж от 2017 г., а Чалъков е осъждан седем пъти като непълнолетен.

Още по темата:

Арести на инфлуенсъри заради клип с момче, правещо се на куче

В крайна сметка съдът прецени, че срещу тримата има достатъчно доказателства. Разпитани са десет свидетели. Освен това имало опасност да се укрият или извършат друго престъпление. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Това е съшито с бели конци

"Това е една репресия спрямо децата ни, спрямо нас, спрямо съпруга ми, който е на възлова позиция. Децата ни ли са най-големите престъпници в България? Цялата история е много нагласена".

Това заяви пред изданието TrafficNews майката на Чалъков – Таня Чалъкова. По думите й синът й и Чеченеца са си изградили образ в интернет, за да печелят и станат известни.

"Те търсят известност. Това е техният начин. Изкарваха си доходи, ходиха си по участия, развиваха се, но според мен някой им завидя и реши да направи от мухата слон. Всичко е зашито с бели конци", каза тя.

mediapool.bg