Кламер БГ - Новини: Трима берачи на трюфели са изгорели в кола в Трънско

Трима берачи на трюфели са изгорели в кола в Трънско

България

|
Ср, 21 Дек 2022г. 12:21ч.
Трима берачи на трюфели са изгорели в кола в Трънско

Снимка: БГНЕС

Трима млади мъже са открити обгорени в кола в района на трънското село Рани Луг, съобщи прокуратурата в Перник. Според първоначалната информация те са пристигнали в понеделник, за да търсят трюфели. Във вторник следобед е подаден сигнал от брата на единия от загиналите. Той обяснил, че не може да се свърже с него и започнало издирване.

Тримата са открити в изгорял джип. Пострадалите са от Омуртаг, заяви говорителят на пернишката полиция Венцислав Алексов пред бТВ. Те са на 18, 22 и 26 години. Най-вероятно става дума за инцидент със запалила се газова бутилка. В колата са открити и два животниски скелета, може би на кучета за търсене на трюфели.

Назначени са три експертизи, каза говорителят на местната прокуратура Албена Стоилова. Едната трябва да установи как е възникнал пожарът. Медицинската е за причината за смъртта. Ветеринарната е заради животинските скелети. Очакват се и резултати от аутопсиите на тримата починали.

Засега в района не са открити следи от други хора. Изгорялата кола е била с газова уредба, обясниха от прокуратурата. Пострадалите и друг са били в Трънско, за да събират трюфели.

Районът на с. Рани Луг е граничен и слабо населен. Пред БТА кметският наместник Маргарита Макариева обясни, че в това село живеят девет души, а в съседното Насалевци - петима.

mediapool.bg