Кламер БГ - Новини: Данчо Релето от "Наглите" е арестуван след кражба на кола

Данчо Релето от "Наглите" е арестуван след кражба на кола

България

|
Вт, 07 Ноем 2023г. 12:41ч.
Данчо Релето от "Наглите" е арестуван след кражба на кола

Даниел Димитров-Данчо Релето по време на делото срещу

Даниел Димитров – Данчо Релето е сред арестуваните при операция за СДВР преди два дни, съобщиха от полицията. Той е задържан заедно с още трима души докато разглобявали открадната кола. Сред тях е и друг известен автокрадец с прякор Турчина.

Преди години Димитров бе осъден като член на групата за отвличания "Наглите". Той бе освободен предсрочно миналата година.

В рамките на осем месеца Релето е арестуван за трети път, обясни главен инспектор Николай Пелтеков от СДВР. Досега съдът е отказвал да го остави в ареста. Димитров е обвинен в укривателство.

Открадната кола е спортно изпълнение, произведена е преди две години. Автомобилът е трябвало да бъде продаден за части.

"Групата извършва кражби на автомобили. Хале е наето за тази цел – да се укриват и разглобяват за части. Групата извършва кражби на автомобили до три години производство на територията на четири районни управления в София от междублокови пространства", обясни Пелтеков.

Групата е наблюдавана няколко месеца. При първия арест на Димитров през април съставът е бил друг. Един от преди задържаните все още е под домашен арест.

Според полицията кражбите са извършвани от Релето и Турчина. Другите двама арестувани са разглобявали. Един от тях имал добри познания по електрониката на колите, а четвъртият е автомонтьор.

mediapool.bg