Кламер БГ - Новини: Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че давала 500 000 лв. да разцепи ИТН

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че давала 500 000 лв. да разцепи ИТН

България

|
Нед, 05 Септ 2021г. 00:57ч.
Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че давала 500 000 лв. да разцепи ИТН

Сн. БГНЕС

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов заяви, че Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме" е предлагала 500 хил. лв. на представител на партията на Слави Трифонов в опит да я разцепи. Пред БНР той каза, че идеята на Дончева била той да получи парите, ако се съгласи да стане министър при евентуално даване на третия мандат на "Изправи се БГ. Ние идваме".

Като смехотворни твърдения и абсолютни бълнувания определи тя твърденията на Йорданов

"Т.Дончева е човекът, който, когато се говореше при кой ще е третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да взимат други с тях, част от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла и включително е драскала на едни листчета - половин милион ще ти дам. Човекът, с който е водила разговора от наште, с конкретни имена, кого трябва да дръпне - Ива Митева, Хиновски, т.н...", заяви зам.-председателят на ИТН.

"Листчетата тя ги е драскала и си ги е взела, но разговора, който е провела, може да бъде доказан и там, където е отишла да го води този разговор с наш човек, който може да излезе на детектор на лъжата и да потвърди всичко това, което казах, там има камери в този офис", посочи Тошко Йорданов. Той не каза кой е човекът, когото Дончева опитала да подкупи.

Дончева заяви пред бТВ, че това са смехотворни твърдения и иска Йорданов да изкара записите, на които се виждало, че тя посещава офис на "Има такъв народ"

"Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката...", коментира тя и пред БНР.

Дончева добави, че ще предприеме "съответни действия", без да уточни какви точно.

mediapool.bg