Кламер БГ - Новини: Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в дом край Варна

Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в дом край Варна

България

|
Пон, 12 Юли 2021г. 14:16ч.
Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в дом край Варна

Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в дом край Варна

Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в дома за възрастни хора край Варна. Инцидентът, при който четирима възрастни загинаха, стана рано в неделя сутринта. Огънят тръгна от стаята на един от обитателите, който е сред жертвите на инцидента. Другите загинали са още един мъж и две жени, които са били обгазени. По първоначална информация причината за пожара е късо съединение в стаята на първият починал. Той е бил настанен в дома само два дни преди пожара, бил е незрящ и с психични проблеми.

Осем от пострадалите остават на лечение - две жени са в многопрофилната болница "Света Анна" във Варна, а шестима са във Военноморската болница. За тях постоянно се грижат един лекар и три медицински сестри, съобщи за БНТ д-р Васка Апостолова, токсиколог във Военноморската болница. Въпреки това състоянието им остава тежко.

Шестимата пациенти са преминали един курс на лечение в барокамера още вчера, предстои им още един, тъй като лечението под налягане и с повишено съдържание на кислород е най-добрата терапия при вдишване на дим.

Двете жени в болница "Света Анна" вече са в стабилно състояние и опасност за живота им няма, съобщиха от здравното заведение.

В дома за възрастни хора са настанени 218 души, 80 от тях трудноподвижни. След пожара част от тях бяха преместени в сграда в местността "Сотира", а други се върнаха в стаите си в основната сграда. Там е изгоряла само стаята, от която е тръгнал огънят, останалите помещения са само обгазени.

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебното производство по случая.

mediapool.bg