Кламер БГ - Новини: Съществени различия с ИТН отказали тримата служебни министри да останат

Съществени различия с ИТН отказали тримата служебни министри да останат

България

|
Пон, 12 Юли 2021г. 15:49ч.
Съществени различия с ИТН отказали тримата служебни министри да останат

Съществени различия с ИТН отказали тримата служебни министри да останат

Тримата министри от сегашния служебен кабинет, които са били поканени да се включат в състава на предложеното от лидера на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов правителство, са отказали това заради съществени различия във визиите за финансовата политика и основните задачи на бъдещото управление. Това се посочва в изявление на служебните министри на финансите Асен Василев, на икономиката Кирил Петков и на образованието Николай Денков, разпространено от пресцентъра на просветното ведомство.

"Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период", посочват тримата министри.

В изявлението се посочва още, че от партията на шоумена Слави Трифонов са предложили на служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство.

"Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата", завършва изявлението на Василев, Петков и Денков.

Те благодарят на ИТН за отправените предложения и пожелават успех на бъдещото правителство.

mediapool.bg