Кламер БГ - Новини: Фен е в болница, а 16 души са задържани след дербито ЦСКА-"Левски"

Фен е в болница, а 16 души са задържани след дербито ЦСКА-"Левски"

Спорт

|
Съб, 07 Окт 2023г. 20:46ч.
Фен е в болница, а 16 души са задържани след дербито ЦСКА-"Левски"

Кадър от

Фен на ”ЦСКА-София“ беше откаран в болница, след престрелка с ракети по време на дербито с "Левски", което завърши с равенство 1:1.

Мъжът е пострадал в средата на първото полувреме, когато фен на “сините” от сектор "Б" изстрелва ракета към централната трибуна.

Наложила се е намеса на лекари, а пострадалият е откаран с линейка към болница. Малко след инцидента, от сектор "Б" полетя нова ракета, която уцели още един фен на "червените".

Престрелка между агитките на двата отбора е имало и в сектор "В". Дикторът на стадиона няколко пъти е предупреди феновете да престанат и обяви, че в противен случай мачът може да бъде прекъснат.

След края на двубоя от МВР съобщиха,

че общо 16 души са задържани за срок до 24 часа преди, по време и след футболна среща.

Един човек е участвал в сбиване преди мача и е задържан на бул. "Драган Цанков". Малко по-късно, на изградените контролно-пропускателни пунктове на стадиона са задържани трима - един непълнолетен - за притежаване на наркотични вещества, и двама (единият от които също непълнолетен) - за притежаване на забранени предмети и вещи (пиротехнически изделия).

След приключването на мача са задържани общо 12 фенове за хулигански действия и нанесени щети в автобус на масовия градски транспорт, в района на бул. "Цариградско шосе".

По време на дербито за кратко възникна напрежение между двете агитки. В резултат на бързата намеса на полицейските сили, ситуацията беше овладяна и не бе допуснато разрастване на конфликта.

ЦСКА и "Левски" завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг на efbet Лига. Роналдо бе точен за "сините" в 43-ата минута, а ЦСКА изравни малко след почивката чрез Джонатан Линдсет. Сблъсъкът на Националния стадион беше гледан на живо от около 30 000 зрители.

mediapool.bg