Кламер БГ - Новини: Везенков ще започне като резерва сезона в НБА

Везенков ще започне като резерва сезона в НБА

Спорт

|
Ср, 11 Окт 2023г. 09:45ч.
Везенков ще започне като резерва сезона в НБА

снимка БГНЕС

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун обяви в сряда, че Александър Везенков най-вероятно няма да бъде част от стартовата петица на неговия тим за началото на сезона, въпреки доброто му представяне в атака през първия мач от предсезонната подготовка.

В понеделник Везенков вкара 12 точки за 11 минути игра при неофициалния си дебют за Сакраменто срещу Торонто Раптърс. С това постижение българинът стана най-резултатният играч за отбора, но мачът бе загубен с 99:112.

"Той игра добре в нападение срещу Торонто. Подобрява играта си. Сега пробваме различни комбинации, Саша може да играе с втората петица, а Крис Дуарте (другият новак) с третата. Не мисля да пипам стартовата петица, но втората и третата петица могат да се променят по всяко време“, коментира треньорът.

Според него Везенков е показал колко е разнообразен в атак и "точно това очакват да видя хората от него през този сезон".

"Не знам дали той ще бъде част от ротацията в началото на сезона. Той трябва да продължи да се бори и да става все по-добър с всяка тренировка. Играта му в защита срещу Торонто беше в най-добрия случай окей. Той трябва да разбере Лигата и трябва да гледа колкото се може повече записи на играчите, срещу които може би ще се изправи, за да може по-бързо да разбере техните навици", коментира Браун, който бе избран за най-добър треньор нв НБА за миналия сезон.

Следващият мач на Сакраменто е срещу Ел Ей Лейкърс на Леброн Джеймс, което ще се играе в Анахайм, Калифорния, в четвъртък от 5:00 часа българско време.

В неделя Кингс ще играят и с Голдън Стейт Уориърсна Стеф Къри. Сезонът в НБА започва на 25 октомври, а в първия си мач Сакраменто гостува на Юта Джаз на 26 октомври от 4:00 часа.

mediapool.bg