Кламер БГ - Новини: Григор Димитров е в четвъртия кръг на "Мастърс"-а в Шанхай

Григор Димитров е в четвъртия кръг на "Мастърс"-а в Шанхай

Спорт

|
Пон, 09 Окт 2023г. 17:55ч.
Григор Димитров е в четвъртия кръг на "Мастърс"-а в Шанхай

Сн. ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара.

Поставеният под номер 18 Димитров елиминира 13-ия в схемата Карен Хачанов със 7:6(6), 6:4 след почти два часа игра.

С успеха 32-годишният хасковлия заработи 96 955 долара и 90 точки за световната ранглиста, в която заема 19-ото място, а за място на четвъртфиналите очаква водача в схемата Карлос Алкарас (Испания), който отстрани Даниел Евънс (Великобритания).

В двубоя срещу Хачанов българинът пласира 10 аса и не допусна пробив, като загуби само 7 от 47 разиграни точки при вкаран първи сервис. Той завърши с 31 печеливши удара срещу 20 на съперника, което му помогна да спечели.

Двубоят беше прекъснат заради дъжд в началото на табрейка на първия сет, който в последствие Димитров взе с 8:6 точки, а във втората част хасковлията реализира единствен брейк в петия гейм, след което запази предимството си.

"Сервисът ми помогна, особено в последните геймове. Това ми даваше възможност да развивам добре играта си с точните удари. Щастлив съм, че направих правилните избори. В тайбрека всичко беше възможно и се радвам, че ще спечелих. Опитвам се да бъда най-добрата версия на себе си, да използвам опита и възможностите си, за да печеля мачове, а това е важно, за да се задържа по-високо в световната ранглиста", коментира Димитров.

mediapool.bg