Кламер БГ - Новини: ЦСКА загуби последния си мач на "Българска армия" преди разрушаването на стадиона

ЦСКА загуби последния си мач на "Българска армия" преди разрушаването на стадиона

Спорт

|
Нед, 10 Дек 2023г. 20:50ч.
ЦСКА загуби последния си мач на "Българска армия" преди разрушаването на стадиона

ЦСКА загуби болезнено последния си мач на Армията в сегашния вид на стадиона, сн. БГНЕС

С гол в добавените минути на второ полувреме ЦСКА загуби последния си домакински мач срещу разградския "Лудогорец" на стадион "Българска армия", който предстои да бъде разрушен и построен отново.

След като в редовното време на срещата футболистите не предложиха кой знае какво зрелище и мачът отиваше към края си с нулево равенство, бе дадено продължение и в 108-ата минута Спас Делев вкара на бившите си съотборници и осигури три точки за гостите от Разград. Така тимът измести ЦСКА от върха на временното класиране в шампионата.

Трибуните на "Българсак армия" бяха изпълнени до краен предел, много фенове не успяха да влязат, сн. БГНЕС

Стадионът бе претъпкан и събра около 18 хиляди фенове, дошли за последно на легендарните трибуни. Те бяха изпълнени до краен предел и се наложи отварянето на буферната зона откъм сектор "Б". Въпреки това част от желаещи да влязат на трибуните останаха извън стадиона.

Присъстващите на паметната среща предложиха две невероятни хореографии - едната за бъдещия нов стадион, а другата да отдадат уважение на един от най-големите футболисти на ЦСКА и България - Димитър Якимов.

Феновете на ЦСКА предложиха далеч по-добро представление от любимците си, сн. БГНЕС

Преди срещата от ЦСКА обявиха, че през пролетта няма да играят на този стадион. Изграждането на новото съоръжение ще струва 90 млн. лева и ще продължи между 18 месеца и две години.

На трибуните на стадиона беше и Христо Стоичков, който е бивш играч на тима и един от сегашните собственици на червените.

Той говори пред медиите преди срещата.

“Носталгията ще бъде голяма, защото за една година два стадиона бутнах - и “Камп Ноу”, а от утре, живот и здраве, и този стадион. Там, откъдето съм тръгнал, няма как да се забрави. Естествено, че ще бъде за добро и аз мисля, че това ще бъде най-добрият ход, който може да се възприеме от хората, публиката, защото трябва да имаме нов дом”, каза Стоичков.

Още преди срещата в София имаше засилено полицейско присъствие. Въведени бяха контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение, което прие последното домакинство на ЦСКА в този си вид.

През ноември от клуба съобщиха, че започват тръжни процедури за разрушителни дейности на стария стадион "Българска армия", както и избор на строител за новото съоръжение.

mediapool.bg