Кламер БГ - Новини: Стоичков: България няма никакъв шанс за домакин на световно по футбол

Стоичков: България няма никакъв шанс за домакин на световно по футбол

Спорт

|
Пон, 05 Ноем 2018г. 15:49ч.
Стоичков: България няма никакъв шанс за домакин на световно по футбол

"Никога няма да стане. Как да стане?! Няма шанс никакъв." Така Христо Стоичков коментира намеренията на правителството страната да кандидатства за домакин на Световното първенство по футбол през 20130 г. заедно със Сърбия, Гърция и Румъния.

За евентуалната кандидатура на балканските страни съобщи миналия петък премиерът Бойко Борисов.

Ден по-късно спортният министър Красен Кралев обяви, че кандидатурата на четирите държави за домакин на Мондиала е съвсем реална. Според него, ако всяка страна осигури "два-три стадиона", тя е възможна. Освен това щяла да позволи "да си оправим футболната инфраструктура".

Христо Стоичков обаче приземи бляновете на правителството. В интервю за БНТ той на няколко пъти повтори, че каузата е загубена и "няма никакъв шанс" дори и с други страни България да домакинства световно по футбол.

"Кой го каза това?! Едно е да кандидатстваш, друго е да ти дадат шанс. Всеки може да кандидатства. Да направи 100 метра път, две релси. Нямаме никакъв шанс", каза носителят на "Златната топка".

Стоичков е в България за представянето на автобиографичната си книга.

"С тази книга искам веднъж завинаги да се спрат спекулациите по мой адрес относно това какъв беше Христо Стоичков на и извън терена", заяви бившият футболист при представянето на книгата.

"В книгата няма нищо скрито-покрито, всичко е написано така, както съм го чувствал. Не съм спестил никому нищо и съм отбелязал както хубавите, така и тежките моменти. Книгата сме я направили лесно да се чете. Тя е за младото поколение, което искам да види откъде съм тръгнал и къде съм стигнал. Да видят, че е възможно един българин да спечели "Златна топка" и да има големи успехи", коментира Стоичков.

mediapool.bg