Кламер БГ - Новини: България завърши втора в групата си в Лигата нациите по футбол

България завърши втора в групата си в Лигата нациите по футбол

Спорт

|
Вт, 20 Ноем 2018г. 08:10ч.
България завърши втора в групата си в Лигата нациите по футбол

България завърши на второ място в група 3 от дивизия С от Лигата на нациите по футбол и така не успя да се изкачи в по-горната дивизия на турнира.

В последния си мач националите ни завършиха 1:1 със Словения в понеделник вечерта на националния стадион "Васил Левски" в София. България откри чрез резервата Галин Иванов в 69-та минута, но четвърт час преди края Словения изравни чрез Миха Зайц.

По същото време Норвегия победи Кипър с 2:0 като гост.

България се нуждаеше от успех с три гола разлика, за да завърши на първо мястов групата.Преди последния двубой българите и норвежците бяха с равни точки.

Така в крайното класиране Норвегия завършва с 13 точки, а България – с 11. Кипър остава на трето място с 5, а Словения е последена в групата с3 точки.

За България равенството носи трети пореден мач без победа, след като в началото отборът започна Лигата на нациите с три поредни победи.

Националният селекционер Петър Хубчев изрази задоволство от представянето на отбора в Лигата на нациите. "Не обичам много да споделям какво говорим в съблекалнята, но общо взето изразих благодарност към момчетата. Не само за този мач, но и за работата им през цялата година", каза Хубчев пред БНТ.

"Играхме на предела на физическите си възможности. Имаше и емоция. Момчетата знаеха резултата от другата среща и емоцията ни подведе още малко. Но другият мач няма значение. Аз не съжалявам за нищо в този турнир", каза Хубчев.

Треньорът нарече участието на българския отбор в Лигата на нациите повече от полезен урок. "Шест мача на високо ниво не могат да се сравнят с приятелските мачове, които щяхме да играем вместо тях, затова беше полезно", посочи Хубчев.

"Кажете ми за коя футболна сила не е проблем, ако излязат три-четири основни фигури. Какво остава за нас? Но във футбола винаги има контузии, картони и т.н. Няма какво да се оправдаваме за това, че са отсъствали някои играчи", добави селекционерът.

По повод участието на националния отбор в по-горна урна в жребия за европейските квалификации Хубчев изрази задоволство. Той не беше запознат с това и обяви, че ще донесе още самочувствие на отбора.

"Тренираме три или четири дни преди мач. Много е трудно за такъв кратък период да се наблегне на някакви детайлни неща. Затова исках да подобрим себераздаването, друго не ми оставаше. Но всеки трябва и сам да се усъвършенства", каза още Хубчев.

Следващата цел пред националния отбор по футбол са квалификациите за Евро 2020, които започват през март.

mediapool.bg