Кламер БГ - Новини: "Лудогорец" победи "Хофенхайм" с 2:1

"Лудогорец" победи "Хофенхайм" с 2:1

Спорт

|
Пет, 29 Септ 2017г. 06:25ч.
"Лудогорец" победи "Хофенхайм" с 2:1

"Лудогорец" постигна престижна победа на свой терен срещу силния германски отбор "Хофенхайм" с 2:1 в груповата фаза на Лига Европа. Успехът дойде с пълен обрат, след като германците поведоха още във втората минута.

Кадержабек вкара първия гол в мача след грешка на Козмин Моци, който обърка пас в близост до вратата на домакините, без да е поставен под напрежение от съперника. Крамарич открадна топката, направи пробив и подаде на Кадержабек, който отблизо вкара. След това "Хофенхайм" пропусна още едно много добро положение за гол.

Българският отбор играеше разконцентрирано в центъра на терена в първите 30 минути от мача. Въпреки това стигна до стигна до отлични възможности. Първо съдията не даде чиста дузпа за "Лудогорец" заради игра с ръка на Цубер при изчистване на топка. После 19-тата минута Анисе от домакините не успя да уцели вратата при удар с левия крак от около три метра.

През втората част мачът бе различен. "Лудогорец" изравни още в самото начало на полувремето с прекрасен удар на Светослав Дяков извън наказателно поле. Капитанът на "Лудогорец" прекъсна головата си суша от 39 мача в европейските турнири.

Само минута по-късно "Хофенхайм" пропусна отличен шанс след колективна грешка в отбраната на домакините. Лукас Руп получи шанс да вкара, оставен сам на 10 метра от вратата, но пропусна. После Руп пропусна още един шанс.

Така се стигна до 72-ата минута, когато нападателят на "Лудогорец" Джоди Лукоки проби отляво, влезе в наказателно поле и с прекрасен удар към горния десен ъгъл вкара за 2:1.

Хофенхайм заема второ място в Бундеслигата след "Борусия" (Дортмунд) и пред "Байерн" (Мюнхен). Лига Европа обаче не е главна цел за германците, които пристигнаха в Разград без част от звездите си. След победата "Лудогорец" е на второ място в група C на Лига Европа с 4 точки. Първи е тимът на "Брага" с 6 т. "Хофенхайм" е последен с две загуби.

В следващия кръг на 19 октомври "Лудогорец" гостува на "Брага", докато "Хофенхайм" приема "Истанбул Башакшехир".

mediapool.bg