Кламер БГ - Новини: Григор Димитров мина трудно първия кръг в Пекин и ще срещне Дел Потро

Григор Димитров мина трудно първия кръг в Пекин и ще срещне Дел Потро

Спорт

|
Вт, 03 Окт 2017г. 15:22ч.
Григор Димитров мина трудно първия кръг в Пекин и ще срещне Дел Потро

Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира в Пекин (ATP 500) след много трудна победа над Дамир Джумхур с 6:1, 3:6, 6:3. Във втория кръг ще се изправи срещу един от най-трудните си съперници - аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.

В мача срещу 36-ия в световната ранглиста босненец Димитров показа стари грешки, но в крайна сметка успя да измъкне победата. Той допусна 9 двойни грешки и показа слабости при сервиса, които дадоха възможност на намиращия се в добра форма Джумхур да му се противопостави.

Българинът започна много силно мача и затвори бързо първия сет, в който не остави никакви шансове на съперника си. Във втората част на мача обаче Григор рухна, а Джумхур стана далеч по-уверен и успя да изравни.

Третият сет вървеше гейм за гейм до 4:3 гейма за Димитров, като българинът печелеше своите сервис-геймове изключително трудно и многократно трябваше да спасява точки за пробив. В този момент обаче Димитров като че ли внезапно върна увереността и качеството на играта си от първия сет, проби сервиса на съперника си и затвори мача на свой сервис.

В следващия кръг Григор Димитров излиза срещу добре познатия аржентинец Дел Потро, с когото досега е играл общо шест мача. В тях е допуснал 5 загуби, но последната им среща завърши с негов успех. Димитров победи аржентинеца с 6:3, 7:5 на 1/8-финалите в Синсинати тази година.

Българинът е трети в схемата в Пекин, а пред него са поставени Рафаел Надал и Александър Зверев. Миналата година Димитров игра във финала, но загуби от Анди Мъри. Голямата цел пред Димитров тази година остава класирането за финалите на АТП в Лондон.

mediapool.bg