Кламер БГ - Новини: Григор Димитров падна от Надал на полуфинала в Пекин

Григор Димитров падна от Надал на полуфинала в Пекин

Спорт

|
Съб, 07 Окт 2017г. 14:45ч.
Григор Димитров падна от Надал на полуфинала в Пекин

Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал победи най-добрия български тенисист Григор Димитров с 3:6, 6:4, 1:6 на полуфинала на силния турнир в Пекин. Това е деветата победа на испанеца срещу българина в десетте мача помежду им досега.

И двамата показаха много силна игра в събота, но Надал направи някои много силни отигравания и бе по-стабилен във важните моменти на мача.

Надал започна по-силно мача и взе първия гейм на нула, а след това проби за 3:1.Григор Димитров имаше шанс да върне пробива, но не успя да реализира две поредни брейк пойнта и Надал си взе подаването и поведе за 5:2, а после лесно затвори сета с 3:6.

Вторият сет започна много лошо за Димитров, който допусна пробив на 0. След това обаче успя да върне пробива за 3:3.До края на сета Димитров показа много силна игра и успя да го спечели.

Въпреки блестящия втори сет третата част отново започна с проблем за Григор Димитров, който позволи Надал да го пробие още в първия гейм. До края на сета Надал вдигна много високо нивото на играта си и не остави шансове на Димитров, който успя да вземе само един гейм.

На финала Надал ще играе с победителя от срещата между австралиеца Ник Кирьос и германеца Александър Зверев.

Миналата година Димитров достигна до финала на турнира и няма да може да защити всичките си точки от него.

Димитров обаче прави много силен сезон досега и в момента е осми в световната класация. На път е да се класира и за финалите на ATP в Лондон.

mediapool.bg