Кламер БГ - Новини: Георги Дерменджиев сменя Славиша Стоянович като треньор на "Левски"

Георги Дерменджиев сменя Славиша Стоянович като треньор на "Левски"

Спорт

|
Пон, 21 Ян 2019г. 14:32ч.
Георги Дерменджиев сменя Славиша Стоянович като треньор на "Левски"

Сръбският треньор Славиша Стоянович напусна футболния "Левски" и ще бъде заменен на поста от Георги Дерменджиев.

Стоянович ще поеме националния отбор на Латвия. Заместникът му Дерменджиев постигна силни резултати като наставник на Лудогорец, но от известно време е без клуб.

Треньорската рокада е част от по-мащабни промени в "синия" клуб, които започнаха в края на миналата седмица с избирането на нов Управителен съвет. Изненадващо само седмица, след като бившият спортен журналисти Павел Колев каза, че няма да работи в "Левски", той се оказа начело на Управителния съвет.

В съвета влязоха още Ели Шопова и Найден Димитров.

Смяната е свързана и с готвена промяна в собствеността на отбора.

Според Sportal.bg Ели Шопова влиза в Управителния съвет като представител на бизнесмена Васил Божков, а Найден Димитров представлява Националната лотария и по-конкретно двама от собствениците - Димитър и Милен Ганеви.

Очакванията са, че именно тримата бизнесмени ще осигурят спешно 2 млн. лева, с които Левски да плати част от дълговете си и да си осигури безпроблемен лиценз за Европа през следващия сезон, пише спортното издание.

Подобна информация бе разпространено и от други спортни сайтове.

В понеделник Павел Колев потвърди, че предстои смяна на собствеността в клуба, но не даде повече информация.

"Бях потърсен от следващите собственици на "Левски", така се промениха нещата. Ще разберете кои са след общото събрание", каза Колев.

Засега мажоритарният собственик на тима Спас Русев не е коментирал публично промените.

От пресслужбата на компанията на Васил Божков "Нове холдинг" заявиха пред "Дневник", че той няма интерес към влизане в "Левски".

"Има много слухове, но към момента няма нищо, което да води натам. Ако има нещо, ние ще го обявим официално", посочиха от компанията.

В края на декември свързваната с Божков "Ефбет" смени "Виваком" като генерален спонсор на клуба.

Новият старши треньор на "Левски" Георги Дерменджиев коментира пред Sportal.bg, че ще се стреми отборът да играе агресивен, комбинативен и нападателен футбол.

“Всичко стана много бързо. Разбрахме се снощи с ръководството на Левски. Ще имам пълната подкрепа на ръководните фактори в клуба. Не желая да правя някакви гръмки изказвания и да давам обещания. Няма от какво да се притеснявам, тъй като съм свикнал да работя под напрежение. Имам достатъчно натрупан опит и си знам възможностите", каза Дерменджиев пред Sportal.bg.

На 6 март предстои Общо събрание в Левски, след което ще бъдат обявени всички промени по високите етажи на клуба.

mediapool.bg