Кламер БГ - Новини: Наоми Осака спечели "Аустрелиан Оупън"

Наоми Осака спечели "Аустрелиан Оупън"

Спорт

|
Съб, 26 Ян 2019г. 15:04ч.
Наоми Осака спечели "Аустрелиан Оупън"

Наоми Осака спечели Откритото първенство на Австралия и от понеделник ще оглави световната ранглиста в женския тенис.

Това е втора титла за японката в турнир от Големия шлем. Преди това тя триумфира на Откритото първенство на САЩ през миналата година.

На финала в Мелбрън Наоми Осака извоюва трудна победа над чехкинята Петра Квитова с 2:1 сета – в отделните части 7:6(2), 5:7, 6:4 след два часа и половина игра на корта.

Двете финалистки бяха равностойни съпернички и си размениха по един сет. След края на втория японката се разплака и се възползва от възможност в правилника да влезе в съблекалнята. Очевидно това й се е отразило добре и тя успя да се събере и да спечели третият решителен сет с 6:4.

Успехът донесе на Наоми Осака 4 милиона долара в банковата й сметка. За чехкинята Квитова остават 2 млн. долара.

"Никога не съм била силна в приказките, така че няма да говоря много, а и не знам какво точно да кажа, защото съм много развълнувана и щастлива. Специално благодаря на хората в моя екип, защото без тяхната помощ нямаше да успея да взема титлата тук. Тенисът вече не е толкова индивидуален спорт, много важно е да имаш точните хора около теб. Петра Квитова е отлична тенисистка и аз й пожелавам успех", каза щастливата победителка.

Въпреки загубата чехкинята отново накара спортният свят да говори за нея по хубав повод. В края на 2016-а тя бе нападната от крадец в дома си в град Простейов и намушкана с нож в ръката. Тогава имаше съмнения дали Квитова ще може да се върне на корта. Възстановяването й отне месеци. След полуфинала тя се разплака на въпрос на Джим Къриър за инцидента отпреди малко повече от 2 години.

Мъжкият финал между Новак Джокович и Рафаел Надал е в неделя и се очаква да започне около 10:30 часа българско време.

mediapool.bg