Кламер БГ - Новини: Алберт Попов завърши шести в ски слалома в Шладминг

Алберт Попов завърши шести в ски слалома в Шладминг

Спорт

|
Ср, 30 Ян 2019г. 00:06ч.
Алберт Попов завърши шести в ски слалома в Шладминг

Българският скиор Алберт Попов продължава перфектното си представяне в Световната купа по ски алпийски дисциплини в Австрия, след като завърши шести на мъжкия слалом в Шладминг. Зад гърба си той остави световни имена като Феликс Нойройтер, Кристиан Хиршбюел, Александър Хорошилов, както и Жулиен Лизеру, предаде Гонг.бг.

Попов постигна време от 1:47.78 след края на надпреварата от двата манша. Трасето бе много тежко и заледено трасе, а много други големи имена в спорта отпаднаха в хода на втория манш. (Хенрик Кристоферсен, Ондре Мирер)

21-годишният софиянец даде 13-о време в по-ранния първи манш, след като остана на 2.29 секунди от лидера Марсел Хиршер от Австрия, който се ползваше от бурната подкрепа на публиката.

Попов стартира отлично в горната част на трасето в Шмадлинг, където редица скиори изпитаха трудности, тъй като ледът бе изключително сериозен, а трасето много трудно. В средата на пистата пък бяха поставени двете допълнителни колчета, като втория манш имаше 65, за разлика от първия (63), но Попов премина брилянтно и продължи хода си към финалната линия.

Третата част от спускането дори изведе българина като лидер във временното подреждане.

В надпревалата в крайна сметка триумфира 29-годишният Хиршер, който приключи трасето за 1:44.81. Втори се нареди французинът Алекси Пинтюро с 1:46.02, а трети остана Даниел Юле с 1:46.41.

Българинът обаче постигна най-големия прогрес от имената в Топ 10, като подобри представянето си от първата част със седем позиции.

Възходът на Попов от началото на сезона е поразителен. За четвърти и втори пореден път влиза в точките за Световната купа. Преди да стане 9-и в Кицбюел, най-добрите му резултати бяха 16-ото място в Мадона Ди Кампилио и 20-ото в Леви.

Следващият старт на българина е в неделя в гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен. След това му предстои участие на световното първенство в Оре, Швеция, което ще се проведе между 4 и 17 февруари

mediapool.bg