Кламер БГ - Новини: Шефът в "Левски" Павел Колев: Назначен съм от Васил Божков, но може и да няма нов собственик

Шефът в "Левски" Павел Колев: Назначен съм от Васил Божков, но може и да няма нов собственик

Спорт

|
Пет, 08 Фев 2019г. 13:34ч.
Шефът в "Левски" Павел Колев: Назначен съм от Васил Божков, но може и да няма нов собственик

Собствеността на един от двата най-големи български футболни клубове "Левски"-София става все по-неясна. До момента се знаеше, че сегашният официален собственик Спас Русев преговаря за продажбата на клуба. Спортните сайтове очакваха, че новият бос на "сините" ще е крупният бизнесмен Васил Божков.

В същото време обаче Topsport.bg лансира нова версия, която спряга за нов официален собственик звездата от близкото минало Христо Йовов. Според слухове, за които пишат още gong.bg и други медии, пък собствеността на клуба може да премине в ръцете на Йовов, Даниел Боримиров и Димитър Иванков.

Самият Йовов обаче каза пред "Труд", че това е измислица.

В петък изпълнителният директор на отбора Павел Колев, който само преди дни пое цялата организационна власт в тима, съобщи, че е назначен в клуба от Васил Божков и определи като инсинуации информациите, че акциите ще минат към бившите футболисти.

"Аз в "Левски" съм поканен от Васил Божков. Нещото, което може да ме откаже да върша работата си тук, е човекът, който ме е поканил, да се откаже. Това би ме отказало от моралния ангажимент, който съм поел. А тези информации от вчера са инсинуации", каза Павел Колев пред Нова телевизия.

Той съобщи, че към момента дълговете на клуба са около 30 млн. лв., даже и повече.

"Разбира се, че е възможно да се случи да няма смяна на собствеността. Задачата, с която дойде новият управителен съвет, беше да направим одит. Дълговете са 30 млн. лв. Даже повече са от 30 млн., но не с много", заяви Колев.

Не е спокойно и в лагера на ЦСКА-София. След като преди ден тимът изненадващо се раздели с треньора си Нестор Ел Маестро, в петък бе представен неговият заместник. Това е легендарният нападател на тима Любослав Пенев.

"Решението го взех много бързо, аз съм си у нас, не идвам на гости. Поемането на поста си носи и рисковете, обичам предизвикателствата, четири са промените, старши-треньор и трима помощници. Футболистите ги знаете, имената - Любо Пенев, Караско, Дани Моралес, Добри Митов", каза Любо Пенев при представянето си.

"Ред, дисциплина и организация, няма да карам никой на сила да играе за ЦСКА, но ако стъпи, вътре трябва да дава всичко от себе си за отбора. Когато има контузен футболист това е проблем. Младите трябва да показват всеки ден форма и добри качества постоянно, фланелката на "Армията" тежи много, публиката е взискателна", добави той.

mediapool.bg