Кламер БГ - Новини: Джокович триумфира над Надал с рекордна титла от "Аустрелиън оупън"

Джокович триумфира над Надал с рекордна титла от "Аустрелиън оупън"

Спорт

|
Нед, 27 Ян 2019г. 13:20ч.
Джокович триумфира над Надал с рекордна титла от "Аустрелиън оупън"

Световният №1 Новак Джокович безапелационно победи с 3:0 най-големия си съперник на корта Рафаел Надал за титлата на "Аустрелиън оупън" и вдигна купата за рекорден седми път.

Сърбинът даде само осем гейма на испанеца и триумфира с 6:3, 6:2, 6:3 за два часа.

Така Джокович изпревари с една титла Роджър Федерер и Рой Емерсън, с които досега разделяше рекорда в Мелбърн. 31-годишният тенисист от Белград спечели трети пореден трофей в турнирите от Големия шлем и общо 15-и в кариерата си. Той вече изостава само с два от Надал и с пет от рекордьора Федерер, предаде сайтът "Дневник".

Джокович и Надал се изправиха един срещу друг за 53-и път и за осми във финал на турнир от Големия шлем. Двамата стигнаха финала по категоричен начин и дадоха заявка за поредната паметна битка помежду им. Една от най-очакваните им срещи обаче се оказа една от най-неравностойните.

Джокович

не остави никакви шансове на Надал, който стигна до финала в Мелбърн без загубен сет. Испанецът опита да бъде максимално агресивен от първата точка, но сърбинът отговори с изключителна защита и впечатляваща стабилност от основната линия.

mediapool.bg