Кламер БГ - Новини: Биатлонистът Красимир Анев се е прострелял с пистолет

Биатлонистът Красимир Анев се е прострелял с пистолет

Спорт

|
Четв, 02 Ноем 2023г. 18:35ч.
Биатлонистът Красимир Анев се е прострелял с пистолет

Биатлонистът Красимир Анев се е прострелял с пистолет

Биатлонистът Красимир Анев е с опасност за живота, след като се е самопрострелял в корема със законно притежаван пистолет в сряда вечерта, около 19:00 часа в района на язовир Дренов дол, съобщава БТА.

36-годишният Анев е откаран в столичната Военномедицинска академия веднага след инцидента.

Бившият национал е участник в три поредни издания на зимни олимпийски игри: във Ванкувър 2010, Сочи 2014 и Пьончан 2018.

Той е европейски шампион в индивидуалната дисциплина на 20 км от Раубичи 2019, като има общо девет отличия от континентални първенства при мъжете.

През 2007 г. в Банско печели титлата в индивидуалната надпревара и при младежите.

Анев има няколко призови класирания в топ 10 в стартове от Световната купа по биатлон, като четвъртото му място в масовия старт в Оберхоф на 11 януари 2015 г. е най-доброто представяне на български биатлонист в историята на Световната купа.

Той сложи край на състезателната си кариера след сезон 2019/2020, след като заяви, че не може повече да работи с председателя на БФ Биатлон Екатерина Дафовска.

"7 години издържах! Не мога да се боря повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни (б. ред. - олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска)! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!", заяви Анев на пресконференция в Пресклуб "България", припомня бТВ Спорт.

"Нямам сили да търпя това отношение на председателя. Всеки, който има различно мнение от това на председателя, бива репресиран. Много жестоко!... От 7 години за едни има, за други няма. Това е, защото не съм близък с председателя и с генералния секретар на федерацията. Явно трябва да даваме на хората, които работят от 08:00 до 17:00.", каза европейският вицешампион по биатлон.

mediapool.bg