Кламер БГ - Новини: Григор Димитров се класира на финала на "Мастърс" в Париж

Григор Димитров се класира на финала на "Мастърс" в Париж

Спорт

|
Нед, 05 Ноем 2023г. 06:46ч.
Григор Димитров се класира на финала на "Мастърс" в Париж

Григор Димитров, снимка ЕПА/БГНЕС

В Париж Григор Димитров постигна една от най-големите победи в кариерата си срещу шестия в света Стефанос Циципас с 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3), за да се класира на финала на турнира от сериите “Мастърс“.

Срещата продължи два часа и 34 минути и премина с множество великолепни отигравания и напрегнати моменти, но българинът затвърди впечатленията за великолепната форма, в която се намира през последния месец. Българинът и Циципас се срещнаха за втори път през 2023 година, като при първият мач гръцкият тенисист победи Димитров в "Юнайтед къп".

Съперник на българина във финала ще бъде водачът в световната ранглиста Новак Джокович.

През октомври т.г. Димитров игра полуфинал на “Мастърс" в Шанхай, където победи втория в света – Карлос Алкарас.

Първият сет на мача Димитров - Циципас продължи по-малко от 40 минути, като Димитров доминираше на корта. Той проби подаването на Циципа още във втория гейм, а след това с лекота поведе до 5:2. Неговият съперник взе гейма, в който подаваше, за да намали до 5:3, но още в следващия гейм на свой сервис Димитров затвори сета.

Във втората част Циципас започна да играя много по-добре и играта бе изравнена, Двамата тенисисти вземаха своите подавания, като първата възможност за пробив на Димитров бе в деветия гейм, но Циципас успя да се измъкне и поведе с 5:4.

Така втората част бе вкарана в тайбрек, в който гръцкият тенисист поведе с 6:0 точки преди Димитров да успее да вземе разиграване. След това Циципас не допуска изненада и затвори тайбрека със 7:1.

Решаващият трети сет също бе много равностоен, като Димитров трябваше да защитава подаването си в третия гейм, което стори успешно.

Третият сет бе вкаран в тайбрек, като този път нещата бяха изцяло в полза на българина, който поведе с 5:0. Циципас успя да върне две точки при свой сервис, но Григор Димитров не му остави повече надежди и със 7:2 в тайбрека се класира за финала в Париж.

mediapool.bg