Кламер БГ - Новини: Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на "Мастърс" в Париж

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на "Мастърс" в Париж

Спорт

|
Четв, 02 Ноем 2023г. 18:55ч.
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на "Мастърс" в Париж

Сн. ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка от серите "Мастърс" в Париж с награден фонд 5,8 милиона евро.

Димитров се наложи убедително в третия кръг срещу Александър Бублик (Казахстан) с 6:2, 6:2 за 67 минути.

Така 32-годишният хасковлия заработи 136 255 евро и 180 точки за световната ранглиста, в която заема 17-ото място.

Втърсене на втори полуфинал във френската столица след 2019 година той ще се изправи срещу поставения под номер 11 Хуберт Хуркач (Полша), който отстрани в два сета Франсиско Черундоло (Аржентина).

Димитров започна много силно и поведе с 3:0 с два пробива. Бублик намали до 2:3, но с нова серия от три поредни гейма българинът спечели категорично първия сет, в който допусна само една непредизвикана грешка срещу седем на съперника.

Началото на втората част беше равностойно, но след това хасковлията взе пет поредни гейма, за да триумфира за трети път в шест мача срещу Бублик и да вземе реванш за загубата си в три сета от съперника в Марсилия през февруари.

"Той има много добър сервис, опитвах се да вляза в разиграване при всяко негово подаване. Като цяло знаех какво да очаквам. Той разполага с много мощни удари, хубави слайсове. Мисля, че разчитах добре сервиса му, намерих ритъма си и нещата се получиха доста добре", коментира Димитров.

mediapool.bg