Кламер БГ - Новини: Според шефа на БДЖ 9 часа в нощния влак съчетават транспорт и хотел

Според шефа на БДЖ 9 часа в нощния влак съчетават транспорт и хотел

България

|
Пет, 11 Фев 2022г. 13:19ч.
Според шефа на БДЖ 9 часа в нощния влак съчетават транспорт и хотел

Според шефа на БДЖ 9 часа в нощния влак съчетават транспорт и хотел

Общите загуби на БДЖ са за над 400 млн. лв. Това заяви преди бТВ новият шеф на управителния съвет Симеон Евтимов. Той определи състоянието на компанията като нестабилно. Преди няколко дни транспортният минситър Николай Събев коментира, че само за миналата година са регистрирани около 21 млн. лв. загуби.

Първата задача на новото ръководство е да се подобри чистотата във влаковете. Другата е спазване на разписанието.

"Ние не искаме да създаваме очакване за бързо повишаване на скоростите на влаковете, но сме се съсредоточили именно в нещата, които зависят от нас като компания, която предлага транспортна услуга. Това са нещата, които могат да се подобрят с мобилизация на нашите собствени ресурси", заяви Евтимов.

Съществуващата инфраструктура не позволява съкращаване на времето за пътуване, каза шефът на БДЖ, коментирайки, че в момента пътуването София-Варна е около 9 часа. Според него обаче компанията можела да подобри други аспекти.

"Ние можем да предложим други качества на транспортната услуга като комфорт и достъпност на нощните влакове, примерно. Тогава деветте часа пътуване няма да са недостатък, а предимство, защото ще можем да съчетаем транспортната услуга с хотелската", заяви Евтимов.

Към момента не се планира увеличение на цената на билета, стана ясно от думите му. Евтимов коментира, че през последните години железницата е загубила профила си на национален превозвач. По думите му това, което се предлага в момента, трудно може да се вмести в понятието "услуга".

mediapool.bg