Кламер БГ - Новини: Специалист по външна политика назначен за зам.-министър на финансите

Специалист по външна политика назначен за зам.-министър на финансите

България

|
Пет, 07 Ян 2022г. 18:52ч.
Специалист по външна политика назначен за зам.-министър на финансите

Специалист по външна политика назначен за зам.-министър на финансите

Назначени са още трима зам.-министри, съобщиха от правителствената пресслужба в петък. Специалист по външна политика и отбрана влиза в Министерството на финансите, експерт по глобално здраве ще е в политическия кабинет на външно министерство, а в транспортното зам.-министър става юрист по морско право.

Ивайло Яйджиев е назначен за заместник-министър на финансите. Той е магистър "Глобално управление и дипломация" от Оксфордския университет, Великобритания. От 2018 г. досега е участвал в различни работни групи към Европейската комисия. Бил е също така съветник на министъра на външните работи през 2017 г., а през 2014 г. - на служебния министър на отбраната. Яйджиев е бил анализатор по външна и европейска политика към звено за стратегически политики, анализи и прогнози в администрацията на президента.

От частния транспорт и логистика идва Стоян Новаков, която е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Той е юрист, специализирал е морско право. Притежава близо 20-годишен управленски опит.

На длъжността заместник-министър на външните работи е назначена Велислава Петрова. Завършила е Университета Кеймбридж, Великобритания. Специалист е в сферата на устойчивото развитие и глобалното здраве с опит в международни организации и държави от Глобалния Юг. През последните две години работи в Женева, като от август 2020 г. до юни 2021 година е експерт по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка.

mediapool.bg