Кламер БГ - Новини: Слави Трифонов: Изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам

Слави Трифонов: Изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам

България

|
Нед, 01 Авг 2021г. 18:55ч.
Слави Трифонов: Изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам

Слави Трифонов

"Слави, кажи нещо, да видят че си жив. Понеже страшни глупости прочетох.” С този въпрос Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ”, започва интервюто си със Слави Трифонов, чието видео бе качено в неделя във фейсбук профила на шоумена и партиен лидер. Интервюто е под мотото "Отговори на актуалните въпроси от последните 2 седмици".

В продължение на 20 години всеки ден съм бил по телевизията и сега се наслаждавам, че мога да си върша работата, която имам, без да присъствам в публичното пространство, отговаря Слави Трифонов в интервюто, записано в домашна обстановка.

Не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам всеки ден в публичното пространство. Това да се показваш всеки ден изисква огромни усилия, не можеш куп неща да правиш като нормалните хора, просто сега изпитвам невъобразимо облекчение. А слуховете за моята смърт, както казва Марк Твен, са силно преувеличени, добавя лидерът на ИТН.

Интервюто на съдържа никакви новини около ситуацията с евентуалното бъдещо правителство на ИТН. Доколкото съдържа политически коментари, те повтарят познати, изказани вече от други представители на партията, тези.

Попитан дали е било слабост оттеглянето на кандидатурата на Николай Василев за премиер, Слави Трифонов отговаря отрицателно и добавя, че Василев е изключително достоен човек с много качества. Те от доста време работели заедно, запознал се със семейството му и се уверил, че е кадърен, морален и свестен човек. Затова се изненадал като видял какви са реакциите в публичното пространство. Трифонов визира конкретно съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. От "Демократична България" твърдят, че ако някой е участвал в правителство на ДПС, той е от ДПС. По същата логика можем да кажем, че Христо Иванов е от ГЕРБ, защото е участвал в правителството на Бойко Борисов като министър, коментира Трифонов.

Всъщност, ДБ и Христо Иванов са единствените политическа сила и политик, на които в интервюто се обръща персонално внимание. Попитан дали е разбрал какво искат ДБ и Христо Иванов, Трифонов отговаря: "Знам, искат постове, въпреки че твърдят обратното”.

Но да не ги превръщаме в по-важни, отколкото са. Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото заслужава. Ако иска да подкрепя, ако иска да не подкрепя, казва Трифонов. И добавя, че всеки ще носи отговорност за действията си.

Ето и още няколко по-запомнящи се фрази от интервюто:

"Българите имат нужда от спокойствие. Дали ще може този парламент да им го даде, ще видим в близките дни."

"Властта на е самоцел, властта е средство."

"Правим това, което сме решили, и не се влияем от нищо и от никого, освен от хората, които са ни пратили. Само българските хора могат да ни повлияят."

"Никой не ми е извивал ръце, защото не участвам в такива разговори."

Попитан дали евентуалните нови избори са проблем, Трифонов казва, че изборите са нормален ход в една демократична държава, а не проблем.

"Демотивира ли те всичката тази гнус в политиката”, пита Тошко Йорданов в заключение. Все още не, отговаря Трифонов. "А мотивира ли те?”, пита сценаристът и председател на ПГ. Това е повече от ясно. Няма спирка, казва Трифонов.

mediapool.bg