Кламер БГ - Новини: Политически проект или втори мандат? Радев отклони въпросите

Политически проект или втори мандат? Радев отклони въпросите

България

|
Пет, 19 Юни 2020г. 15:24ч.
Политически проект или втори мандат? Радев отклони въпросите

Президентът Румен Радев отклони въпросите дали подготвя политически проект или се готви за втори мандат.

На въпрос за негов проект, Радев каза, че следва стриктно написаното в Конституцията, а на запитване за плановете му за втори президентски мандат президентът посочи, че в момента дневният ред на българското общество е друг.

Според президента с укрепване на демократичните процеси, българите стават все по-чувствителни към моралния облик на хората, които ги управляват.

Затова трябва да се мисли, когато се гласува и трябва в политиката да влизат хора с утвърдени ценности, каза държавният глава.

На въпрос мисли ли, че компроматната война е начин за водене на предизборна кампания, държавният глава отбеляза, че печеленето на избори трябва да става с увличането на обществена енергия, но мобилизирането й категорично не трябва да става с компромати.

Това е пагубно за държавата, посочи Румен Радев и допълни, че изборите трябва да се печелят с политики, програми и резултати.

Радев съобщи, че ще внесе ветото върху промените в Закона за МВР на 22 юни. С тях се създава паралелна Национална служба за охрана в рамките на МВР.

"Ще го внеса на двадесет и втори за обнародване, от там нататък думата има българският парламент", посочи Радев.

В петък държавният глава

се срещна с местните власти в Сандански и Петрич и посети археологическия обект Хераклея Синтика в близост до комплекс “Ванга“.

mediapool.bg