Кламер БГ - Новини: Пиян и дрогиран шофьор блъснал 14-годишно момче и избягал

Пиян и дрогиран шофьор блъснал 14-годишно момче и избягал

България

|
Съб, 12 Ноем 2022г. 12:56ч.
Пиян и дрогиран шофьор блъснал 14-годишно момче и избягал

Пиян и дрогиран шофьор блъснал 14-годишно момче и избягал

Мъж, шофирал след употреба на алкохол и наркотици, е блъснал 14-годишно момче, съобщи полицията в Стара Загора. Инцидентът е станал в казанлъшкото село Бузовград в петък следобед.

Според полицията пострадалото момче е било с колело. То е стояло на пътния банкет, когато колата е връхлетяла върху него. След удара шофьорът е избягал и се е скрил.

Момчето е откарано в болница с тежки наранявания. То е с опасност за живота.

Малко по-късно избягалият шофьор е открит и арестуван. Той е на 57 години. Пробите му за алкохол и наркотици са положителни. Отчетени са над 1.2 промила, както и наркотично вещество.

Мъжът е арестуван за 24 часа. По случая е започнало разследване.

Поредната тежка катастрофа отново стана повод главният прокурор Иван Гешев да разкритикува парламента, че вече втора година не приема предлаганите от прокуратурата законови промени. Дръжавното обвинение смята, че те ще доведат до по-ефективно разследване и по-строги наказания за провинилите се.

"Явно смъртта по пътищата на България не е приоритет. Важно беше в рамките на дни да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура. Защото може би сме единствената страна в ЕС , в която няма организирана престъпност. Това бързане, което вероятно ще е от полза на престъпността, е обяснимо. Но е необяснимо, че не се бърза, когато всекидневно по пътищата ни умират хора", заяви Гешев.

mediapool.bg