Кламер БГ - Новини: Пиронкова отпадна на турнира в Мелбърн след поражение от Серина Уилямс

Пиронкова отпадна на турнира в Мелбърн след поражение от Серина Уилямс

Спорт

|
Ср, 03 Фев 2021г. 12:18ч.
Пиронкова отпадна на турнира в Мелбърн след поражение от Серина Уилямс

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в третия кръг на турнира "Яра Вали Класик" в Мелбърн с награден фонд 442020 долара.

Пиронкова загуби от бившата номер 1 в света и 23-кратна шампионка от турнирите от Големия шлем Серина Уилямс (САЩ) с 1:6, 4:6 за 74 минути на "Маргарет Корт Арина".

Петата в схемата Уилямс, която е 11-а в световната ранглиста в момента, доминираше в първия сет. 39-годишната американка започна с пробив, а след това си осигури първата част със серия от четири поредни гейма.

Във втория сет Пиронкова беше доста по-равностойна и успя да окаже по-съществена съпротива. До десетия гейм пробиви нямаше, а в него 33-годишната пловдивчанка спаси три мачбола и пропусна два геймбола, след което Уилямс все пак триумфира.

Американката имаше сериозно предимство на сервис, като пласира 6 аса, взе 32 от 41 разиграни точки при собственото си подаване и не даде нито една възможност за пробив на съперничката си.

В същото време Пиронкова спечели само 8 от 27 разигравания при втори сервис, което натежа.

Уилямс записа шеста победа в шест изиграни мача срещу Пиронкова.

С достигането си до третия кръг българката си осигури 5500 долара и 55 точки за световната ранглиста, в която ще се изкачи с 12 позиции до 125-ата в класацията на УТА.

Пловдивчанката, бивша номер 31 в света, вече си осигури място на започващото на 8 февруари Открито първенство на Австралия, след като преодоля квалификациите в Дубай в средата на януари.

В последствие тя пристигна в Мелбърн, където спазваше 14-дневна стриктна карантина с контролирани тренировки и едва от края на миналата седмица може свободно да се движи из града.

mediapool.bg