Кламер БГ - Новини: Григор Димитров загуби четвъртфинала в Мелбърн, излиза срещу Чилич на АО

Григор Димитров загуби четвъртфинала в Мелбърн, излиза срещу Чилич на АО

Спорт

|
Пет, 05 Фев 2021г. 15:26ч.
Григор Димитров загуби четвъртфинала в Мелбърн, излиза срещу Чилич на АО

Григор Димитров приключи участието си в тенис турнира в Мелбърн, който е подгряващ за започващото в понеделник Открито първенство на Австралия (Australian Open). Българинът загуби с 5:7, 2:6 от французина Корентен Муте в четвъртфиналите. Това бе вторият му мач за деня, който започна само минути след като победи младия австралиец Алексей Попирин с 2:1 (6:4, 6:7 (5), 6:3) в третия кръг на турнира.

Срещата на Димитров с Попирин трябваше да се играе още преди два дни, но заради положителен тест за коронавирус на служител в хотела се наложи всички тенисисти да бъдат изолирани и подложени на тест. Така се наложи българинът да играе с Муте веднага след срещата си с австралиеца, която продължи два часа и половина. Димитров можеше да приключи мача далеч по-бързо, но пропусна да вземе втория сет на свой сервис, което даде възможност на Попирин да направи обрат и да изравни сетовете.

Димитров започна добре срещу следващия си противник, като поведе с 4:1, но позволи на Муте да вземе инициативата и да спечели сета. Във втората част французинът уверено поведе с 5:1 като българинът успя да вземе само още един гейм и срещата приключи със загубата му.

Малко преди срещата с Муте стана ясен жребият за Аустрелиън Оупън. Той изпрати Григор Димитров в първия кръг срещу хърватина Марин Чилич, който доскоро в продължение на години неизменно бе в първата десетка на световната ранглиста. Досега двамата са се срещали 6 пъти на корта, като българинът има две победи – последната във втория кръг на "Ролан Гарос" преди две години.

Ако победи Чилич, във втория кръг Григор Димитров ще играе срещу някой измежду Алекс Болт (Австралия) и Норберт Гомбос (Словакия). В третия кръг пък най-вероятния му съперник би бил испанецът Пабло Кареньо Буста, който е номер 15 в света.

При жените в първия кръг на Australian Open Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Су-Уей Сие от Тайван. При победа ще последва мач с победителката от двубой Бианка Андрееску (Канада)- Михаела Бузарнеску (Румъния).

mediapool.bg