Кламер БГ - Новини: С лесна победа Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open

С лесна победа Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open

Спорт

|
Ср, 10 Фев 2021г. 16:28ч.
С лесна победа Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open

Григор Димитров се класира за седми път в последните осем години за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

В мач от втория кръг 29-годишният българин се наложи над представителя на домакините Алекс Болт със 7:6(1), 6:1, 62. Мачът на "Маргарет Корт" продължи час и 52 минути и приключи точно в полунощ в Мелбърн.

Поставеният под номер 18 в схемата Димитров изигра мач на много високо ниво и това даде малко възможности на 166-ия в световната ранглиста Болт.

Във втори пореден мач българинът взе чиста победа, след като в първата си среща в турнира постигна същото срещу хърватина Марин Чилич.

Интрига имаше само в първия сет на днешния му мач, в който Димитров взе победата след тайбрек, спечелен със 7:1. Във втория и третия сет българинът бе пълновластен господар и позволи на Болт да спечели общо едва три гейма.

Срещу Болт българинът направи 10 аса и 4 двойни грешки. Той постигна 26 уинъра и 18 непредизвикани грешки и показа много силна игра на мрежата (8 успешни от 9 излизания). Димитров спечели 81% от разиграните точки при първия си сервис.

"Много съм щастлив, че победих местна надежда. Надявам се феновете да могат да му се радват скоро. Благодаря на моите сънародници, винаги е специално да се чувстваш у дома, когато си далеч от него. Чест е да играя в такава обстановка. Опитах да запазя концентрация колкото се може по-дълго. Искам да се наслаждавам максимално на турнира, на престоя си тук, на публиката, която се завърна", каза той в интервюто си след срещата.

Следващият мач на Димитров е в петък, а за място на осминафиналите той ще спори с поставения под номер 15 в схемата Пабло Кареньо-Буста от Испания. По-рано днес Кареньо-Буста победи в четири сета чеха Иржи Весели.

До момента Димитров и Кареньо-Буста са играли общо шест пъти един срещу друг, като са си разменили по три победи. Последният им мач е от 2018 година, когато испанецът печели в два сета на четвъртфиналите на турнира в Барселона. Двамата обаче имат само два мача на твърда настилка, като и в двата случая победител излиза българинът.

mediapool.bg