Кламер БГ - Новини: Григор Димитров започна годината с бърза победа в Австралия

Григор Димитров започна годината с бърза победа в Австралия

Спорт

|
Ср, 03 Фев 2021г. 14:42ч.
Григор Димитров започна годината с бърза победа в Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи успешен старт на новия сезон и се класира за третия кръг на турнира на твърди кортове "Мъри Ривър Оупън" в Мелбърн с награден фонд 320775 долара.

Поставеният под номер 2 Димитров пласира 8 аса и елиминира участващия с "уайлд кард" представител на домакините Андрю Харис с 6:3, 6:3 за 68 минути в първия си мач за 2021 година.

19-ият в света хасковлия, който почиваше в първия кръг, започна добре и още в петия гейм реализира пробив, но веднага след това последва единствения му по-слаб гейм в мача, в който първото подаване не влизаше, а и две двойни грешки помогнаха на 232-ия в световната ранглиста Харис да изравни за 3:3.

Това мобилизира Димитров, който взе седем от следващите осем гейма, с което спечели първия сет и поведе с 4:1 по пътя си към крайния успех.

Българинът завърши с 24 печеливши удара срещу едва 5 на противника си, въпреки че допусна и 24 непредизвикани грешки срещу 18 на представителя на домакините.

С победата хаковлията заработи 5500 долара и 20 точки за световната ранглиста, а за място на четвъртфиналите той ще играе утре срещу друг австралиец Алексей Попирин.

21-годишният Попирин е 114-и в класацията на АТП, в която е достигал до 87-ото място. Той няма съществени успехи като професионалист.

Двамата не са се срещали досега.

mediapool.bg