Кламер БГ - Новини: Депутатът на ИТН Виктория Василева напуска парламента

Депутатът на ИТН Виктория Василева напуска парламента

България

|
Четв, 30 Юни 2022г. 17:40ч.
Депутатът на ИТН Виктория Василева напуска парламента

Виктория Василева, сн. БГНЕС

Депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Виктория Василева обяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че напуска Народното събрание. Тя обаче още не е решила дали да напусне партията на Слави Трифонов

На нейно място би трябвало да влезе Анита Коцелова, която допреди три седмици беше заместник-областен управител на Благоевград. Коцелова беше депутат в предходното Народно събрание, но за тримесечния му живот не е имала нито едно изказване от парламентарната трибуна.

Василева е организационен секретар на "Има такъв народ". Тя посочи, че ще обяви решението си след седмица и някой избързва с информацията за действията й.

Петима депутати от ИТН вече напуснаха парламентарната група на ИТН и станаха независими депутати като започнаха да подкрепят "Продължаваме промяната", но това не стигна на кабинета на Кирил Петков да преодолее вота на недоверие.

Преди дни партията на Трифонов напусна и енергийният експерт Иван Хиновски, критикувайки политиката на енергийния министър Александър Николов, който е назначение на ИТН.

mediapool.bg