Кламер БГ - Новини: Николай Василев: Никога не съм се чувствал по-готов за премиер

Николай Василев: Никога не съм се чувствал по-готов за премиер

България

|
Ср, 14 Юли 2021г. 18:58ч.
Николай Василев: Никога не съм се чувствал по-готов за премиер

Сн.: Експат Капитал

"Приел съм да бъда кандидат за премиер. Никога не съм се чувствал по-готов за това. Надявам се да спечелим подкрепа в парламента." Този лаконичен коментар направи в сряда пред "24 часа" Николай Василев, който бе номиниран от Слави Трифонов за премиер.

В понеделник Трифонов обяви предложението си за правителство и каза, че няма да влиза в договорки с останалите партии. Неговата партия "Има такъв народ" ще разполага с 65 депутати. Другите две протестни партии "Демократична България" и "Изправи се!Мутри вън!", които се очакваше да са в тандем с ИТН, най -вероятно няма да подкрепят кабинета на Трифонов. Както коментира преди ден съпредседателят на ДБ Христо Иванов, "в част от този кабинет виждаме една група от хора, която представлява предишните издания на Сарайския модел".

Николай Василев е бивш вицепремиер и министър от правителството на Симеон Саксокбургготски (НДСВ -ДПС) и Тройната коалиция (БСП-НДСВ-ДПС).

Очаква се новото Народно събрание да се събере следващата сряда, а след конституирането му президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на кабинет на най-голямата парламентарна сила - ИТН.

mediapool.bg