Кламер БГ - Новини: Борисов и ГЕРБ се гаврят със снимка на загинали астронавти, за да осмеят опонентите

Борисов и ГЕРБ се гаврят със снимка на загинали астронавти, за да осмеят опонентите

България

|
Ср, 14 Юли 2021г. 20:02ч.
Борисов и ГЕРБ се гаврят със снимка на загинали астронавти, за да осмеят опонентите

Борисов и ГЕРБ се гаврят със снимка на загинали астронавти, за да осмеят опонентите

В сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иронизира своите опоненти с колаж, на който се виждат лицата на водещи фигури от "партиите на протеста" в облекла на космонавти. Оригиналната снимка, от която е направен колажът, е на седемте загинали астронавти от екипажа на совалката "Колумбия",

"Всъщност нещата са толкова жалки, че в желанието си да уязви опонентите си Борисов се застреля в крака, размахвайки подигравателен колаж с подменени лица, направен от снимката на трагично загиналите през 2003 г. астронавти от совалката "Колумбия". Дипломация, благородство и държавнически усет ведно...", написа Иво Мирчев от "Демократична България" във Фейсбук.

Шегите на космическа тема започнаха в понеделник, след като Слави Трифонов каза, че бъдещото му правителство ще работи за изпращането в околоземната орбита на двама българи и един македонец.

В сряда Бойко Борисов показа колаж на седем астронавти с лицата на на Христо Иванов, Мая Манолова,Тошко Йорданов,Атанас Атанасов, Николай Хаджигенов, Иво Мирчев и бившата му дясна ръка в ГЕРБ Цветан Цветанов

Хората от неговата партия обаче са му пробутали колаж с официална снимка на НАСА със загиналите космонавти, като само са сменили главите им с тези на българските политици. В оригиналния си вариант снимката изобразява екипажа на совалката "Колумбия" в мисията STS 107 на НАСА.

mediapool.bg