Кламер БГ - Новини: "Лудогорец” разбит от „Базел” – 0:4

"Лудогорец” разбит от „Базел” – 0:4

Спорт

|
Ср, 05 Ноем 2014г. 08:31ч.
"Лудогорец” разбит от „Базел” – 0:4

След историческата си победа в първия мач между двата отбора в София в реванша българският шампион „Лудогорец” бе разбит като гост на швейцарския „Базел” с 0:4.

Подложен на силен натиск и постоянна преса от противника си българският отбор трудно изнасяше топката в предна позиция и често правеше грешки в защита.

Важен фактор се оказа нарушеният балнс в защита заради отсъствието на левия защитник Йордан Минев и напускането заради контузия на централния защитник Козмин Моци.

Румънецът се контузи при сблъсък в наказателното поле, опита се да продължи мача, но това се оказа невъзможно и в 21-та минута той бе заменен от Александър Александров.

Швейцарците поведоха в 34-та минута и в края на първото полувреме в 42-та минута допуснаха втори гол – и в двата случая след пасове от дълбочина в средата на българската защита.

В допълнителното време на полвремето дойде и най-чистата, може би единствената 100-процентова възможност за гол за „Лудогорец”.

Михаил Александров беше изведен от Дани Абало зад защитата сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

„Базел” реши мача с още две попадение в 59-та и 65-та минута.

При втория гол на швейцарците имаше силно съмнение за засада, а при четвъртия – за игра с ръка на голмайстора Марек Сухи. Това обаче не променя общата оценка за тяхно превъзходство в мача.

В другия мач от групата в тази фаза на Шампионската лига мадридският „Реал” победи у дома с 1:0 „Ливърпул”. Така два кръга преди края на груповата фаза „Реал” води с пълен актив от 12 точки, следван от „Базел” с 6, „Ливърпул” и „Лудогорец” с по 3, като българският отбор е последен заради по-лоша голова разлика.

Резултати от мачовете в другите групи във вторник: Бенфика - Монако 1:0; Арсенал - Андерлехт 3:3; Борусия Д - Галатасарай 4:1; Ювентус - Олимпиакос 3:2; Малмьо - Атлетико М 0:2; Зенит - Леверкузен 1:2.

mediapool.bg