Кламер БГ - Новини: Спортният министър: Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо

Спортният министър: Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо

Спорт

|
Пет, 07 Ноем 2014г. 16:53ч.
Спортният министър: Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо

"Днес е празник. Имаме проевропейско, реформаторско мнозинство и правителство. Това значи, че моята задача в областта на спорта също е да проведа реформи". С тези думи прие поста новият спортен министър Красен Кралев. "Разбира се, че ще има приемственост между политиката и екипа на министър Раданова и тези, които смятам аз да предложа", добави той.

"Най-важното нещо, което искам да кажа, е, че Министерството на спорта трябва да бъде не само администратор, но и партньор на спорта, българските федерации, клубове и спортисти. Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо. Затова трябва да направим реформата заедно с всички участници в тоя процес. Наши естествени партньори са Министерство на образованието и общините", добави Кралев. По думите му "проблемът с медали от Олимпийските игри е най-малкият, проблемът е, че децата няма къде да спортуват и не желаят да спортуват, ние трябва да се справим с този проблем".

Той изрази увереност, че кабинетът Борисов ще продължи политиката от първия си мандат със сериозни инвестиции в инфраструктурни проекти в областта на спорта. "Ще строим нови обекти, ще реновираме съществуващите, ще подобряваме мениджмънта. Бюджетът ни е малък, ние сме министерството с най-малък бюджет, затова трябва да бъдем изключително икономични, пестеливи и максимално ефективни.", завърши Кралев.

mediapool.bg