Кламер БГ - Новини: Базел разби Лудогорец с 4:0

Базел разби Лудогорец с 4:0

Спорт

|
Ср, 05 Ноем 2014г. 08:47ч.
Базел разби Лудогорец с 4:0

Швейцарският Базел нанесе тежка загуба с 4:0 на българския шампион Лудогорец на свой терен. Така силно намаляха шансовете на българския тим за второто място в групата им в Шампионската лига, което би им позволило да продължат напред в турнира.

Головете в срещата паднаха след принудителната смяна заради контузия на бранителя Козмин Моци. Защитата на Лудогорец сякаш се разпадна след неговото излизане.

Първият гол в мача вкара реализира 17-годишният нападател Емболо в 34-ата минута. Футболистът на домакините овладя топката след дълго извеждащо подаване и бе изпуснат от прекия си пазач Георги Терзиев. Така Емболо се озова на стрелкова позиция и не сгреши.

В 41-ата минута Гонзалес бе изведен сам срещу вратаря и покачи на 2:0. При тази ситуация отново Терзиев бе изостанал и покри засадата.

В самия край на първото полувреме Михаил Александров пропусна чудесна възможност да върне Лудогорец в мача. Той бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но би в него.

През втората част Лудогорец се опита да окаже някакъв натиск на Базел, но това се оказа безуспешно. В 59-ата минута Гаша направи резултата 3:0, разписвайки се отблизо след перфектно центриране на Емболо. В 65-ата минута Сухи се оказа най-съобразителен в наказателното поле и след центриране от корнер вкара за 4:0.

"Загубихме заради многото индивидуални грешки. До 20-ата минута мачът си вървеше добре. Всеки може да сбърка. Затова не обвинявам никого. Моци освен че е добър футболист е и характер. Той мобилизира цялата защита. Моци липсва много", коментира треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Той допълни, че неговите футболисти ще ”узреят” след тази загуба и ще играят за победа срещу Ливърпул в следващия мач.

В другия мач от групата в тази фаза на Шампионската лига Реал (Mадрид) победи у дома с 1:0 Ливърпул. Така два кръга преди края на груповата фаза "Реал” води с пълен актив от 12 точки, следван от „Базел” с 6, Ливърпул и Лудогорец са с по 3, като българският отбор е последен заради по-лоша голова разлика.

Резултати от мачовете в другите групи във вторник: Бенфика - Монако 1:0; Арсенал - Андерлехт 3:3; Борусия Д - Галатасарай 4:1; Ювентус - Олимпиакос 3:2; Малмьо - Атлетико М 0:2; Зенит - Леверкузен 1:2.

mediapool.bg