Кламер БГ - Новини: Костадинов и Искрен Митов почти се сбиха след репкики "г-н Копейкин" и "тъпак" (видео)

Костадинов и Искрен Митов почти се сбиха след репкики "г-н Копейкин" и "тъпак" (видео)

България

|
Ср, 01 Юни 2022г. 13:52ч.
Костадинов и Искрен Митов почти се сбиха след репкики "г-н Копейкин" и "тъпак" (видео)

Костадинов и Искрен Митов почти се сбиха след репкики

Депутатите Костадин Костадинов от "Възраждане" и Искрен Митов от "Продължаваме промяната" бяха на крачка от сбиване в сряда в пленарната зала на Народното събрание. Това стана по време на дебатите по промени в Закона за разкриване на документите на бившата Държавна сигурност.

Цялата ситуация се разигра, докато на балконите на пленарната зала имаше деца, които бяха на посещение в парламента.

Напрежението ескалира след изказване на депутата от "Продължаваме промяната" Искрен Митев. От парламентарната трибуна той заяви, че по време на разширения дебат по закона е станало ясно, че "г -н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари и парите, които му останаха си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна гарда, за да покаже, че е повече човек от другите".

След тези думи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, за когото се отнасяше изказването, тръгна към трибуната и каза на председателстващия заседанието Кристиан Вигенин от БСП, че "на тоя тъпак" Митев ще му "разбия носа".

После Костадинов отиде към мястото в залата, където седи Митев, който му дръпна вратовръзката, а лидерът на "Възраждане" хвана ръката на депутата от ПП. Стигна се до сборичкване между двамата. Около тях се скупчиха депутати от двете парламентарни групи.

Създалата се ситуация принуди Вигенин да даде 30-минутна почивка, за да се успокои ситуацията.

По-късно Митев обяви, че искал да оправи вратовръзката на Костадинов. "За мен е притеснително, че г-н Костадинов се припозна в думите ми от трибуната. Той тръгна да ме обижда, аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно е изглеждали по друг начин. За физическия контакт, мисля, че всеки достоен човек трябва да избягва по тоя начин да се държи. Затова първо бих се извинил на децата, после на зрителите, на вас", каза той пред журналисти и добави, че би се извинил на лидера на "Възраждане", ако се е почувствал обиден от това, че му е пипал вратовръзката.

Костадинов пък поиска извинение и обяви, че не трябва "да се допуска простащината и инфантилността в Народното събрание". "Видно е, че една част от управляващите са изнервени - но ако искат да започнат да променят нещо, нека да започнат със себе си", каза той.

mediapool.bg