Кламер БГ - Новини: Пъбовете в Англия ще работят до 22 часа

Пъбовете в Англия ще работят до 22 часа

Коронавирус

|
Вт, 22 Септ 2020г. 16:34ч.
Пъбовете в Англия ще работят до 22 часа

Всички ресторанти, барове и пъбове в Англия ще затварят до 22 часа след приемането на новите рестрикции за ограничаването на коронавируса, съобщават световните агенции, цитирани от БТА. Това ще бъде съобщено с декларация от парламентарната трибуна, направена от премиера Борис Джонсън.

"Никой не подценява предизвикателствата, които новите мерки ще отправят към много граждани и компании. Ние знаем, че това няма да бъде лесно, но ние трябва да предприемем допълнителни действия, за да контролираме разпространението на вируса и да защитим Националната здравна служба", ще обяви премиерът пред парламента.

Броят на заразените с коронавируса във Великобритания се удвоява на всеки седем дни. Ако този темп се запази, в средата на октомври ще има по около 50 000 нови случая на ден, заяви вчера брифинг главният научен съветник на правителството Патрик Валънс, предаде Ройтерс.

Очаква се тази вечер Джонсън да посъветва британците да работят дистанционно, ако могат, допълва Ройтерс.

"Ще подчертаем, че ако хората имат възможност да работят от дома си, то ние ще ги насърчим да го правят", каза представителят на британския кабинет Майкъл Гоув пред телевизия Скай.

Пред ББС Гоув допълни, че училищата трябва да останат отворени, както и работните места, на които персоналът трябва да присъства лично. По думите му всичко това трябва да става при начин, който да гарантира, че коронавирусната зараза няма да се разпространява.

mediapool.bg