Кламер БГ - Новини: ИТН се сдоби с шестима областни управители, Русе протестира срещу своя

ИТН се сдоби с шестима областни управители, Русе протестира срещу своя

България

|
Ср, 12 Ян 2022г. 15:39ч.
ИТН се сдоби с шестима областни управители, Русе протестира срещу своя

ИТН се сдоби с шестима областни управители, Русе протестира срещу своя

Министерският съвет смени още шестима областни управители и назначи нови във Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе и София-град, съобщиха от правителствената пресслужба в сряда. Всички нови областни управители са представители на "Има такъв народ". Петима от тях са юристи, а трима са работили в екоинспекции.

Иван Кючуков е новият областен управител на област София. Той е машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване.

Въпреки протестите на русенци от последните дни срещу избора на Анатоли Станев за областен управител, той получава назначението. Хората в града са недоволни от това, че като директор на регионалната екоинспекция той не е направил нищо за намаляване замърсяването на въздуха от промишлените предприятия. Станев е бил общински съветник в Русе между 2007 и 2011 г. Дългогодишен юрист в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право.

Също дългогодишен юрист - Стефан Стефанов, е назначен за областен управител на Враца. Той е работил в системата на училищното образование и в Съвета за електронни медии.

За областен управител на област Кюстендил е назначен още един адвокат - Катя Димитрова, за чиято биография от Министерски съвет не съобщават нищо повече.

Юристът и специалист по транспортен мениджмънт Иван Янчев е назначен за областен управител на област Плевен. Той също е работил е в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - София, бил е и в областната администрация на Софийска област и в частния сектор.

Деян Димитров е назначен за областен управител на Разград. Той е юрист, с опит в областта на морското право, в преподавателската и научно-изследователската дейност, работил е в Изпълнителна агенция "Морска администрация" и в частния сектор, от 2020 г. е адвокат.

mediapool.bg